O jednom pogledu

Drage moje, reći ću vam što je ljubav.
Ljubav je kad ti samo jedan pogled na njega izmami osmijeh od uha do uha.
Ljubav je kad se uočite odmah u najvećoj gužvi.
Ljubav je onaj čudan osjećaj koji imaš dok mu ideš u susret.
Ljubav su sve one tuge pretvorene u sreću dok si s njim.
Ljubav je ON, koji toliko brine o tebi, na samo njemu svojstven način.
Ljubav je kad te pita što ti je i ne odustaje od pitanja dok ne dobije odgovor.
Ljubav je kad ti bez imalo srama otvori vrata.
Kada te pusti da prva uđeš u prostoriju. Kada ti u prepunoj ulici predrži torbu. Kada ti ustupi mjesto, jer ipak ti si dama.
I možda to nisi do tada shvaćala, dok ti ON na najljepši način nije pokazao koliko vrijediš. Možda to nisi do tada shvaćala, dok u tvoj život jednog običnog dana, na autobusnoj stanici, nije ušao ON! ON koji je tu možda bio i mnogo prije tog susreta na stanici, ali ga nekim slučajem nisi primjećivala, jer možda na prvi pogled nije bio tvoj tip.Pa možda ga ni na drugi pogled nisi primjetila jer si bila zaokupljena nekim potpuno nebitnim stvarima. Jer si možda sreću tražila na krivim mjestima. Ali, da ti kažem nešto draga djevojko, sreća se ne traži, sreća se događa. Tko zna možda i tebe čeka na autobusnoj stanici u liku slučajnog prolaznika. Slučajnog prolaznika, koji je baš kao i ti, u potrazi za sobom i koji samo tebe čeka da ti ljubav iskaže malim znacima pažnje. Malim znacima pažnje, koji su samo na prvi pogled mali, ali su na svaki sljedeći pogled sve veći i veći. Koji svakim sljedećim danom sve više i više rastu. Možda se i ti jednog dana zatekneš u šetnji s njim i odjednom počne padati kiša, a ON u žurbi otvori kišobran i stavi ga iznad tebe da ne pokisneš, jer ipak si mu ti u tom trenutku važnija od njega samoga.
Ljubav je kad ga pogledaš i odmah prepoznaš, ali ne govorim o pogledu u oči, već o pogledu u dušu. Dušu koja je krojena baš prema tvojoj mjeri. Duši koja je slična tvojoj. Koja ovim svijetom hoda samo zbog tebe i ti postojiš samo zbog nje!

Komentariši